De sessie begon met vragen over de jeugddromen van Ronald en Erik. Ronald vertelde dat hij als kind astronaut wilde worden, waarop Erik hem aanspoorde om die droom te blijven koesteren. Erik zelf droomde er altijd van om boer te worden en hoopt in de toekomst, naast zijn werk bij Van Lanschot Kempen, meer tijd te kunnen besteden aan zijn eigen boerderij.
De interesse voor de assetmanagementsector bleek groot; veel studenten staken enthousiast hun hand op bij de vraag wie een carrière in deze sector ambieert. Ze stelden uiteenlopende vragen over het opbouwen van gediversifieerde portefeuilles voor pensioenfondsen, zoals bij APG, en voor vermogende particuliere cliënten, zoals bij Van Lanschot Kempen. Ook actuele thema’s kwamen aan bod, zoals de balans tussen investeringen in duurzame projecten en fossiele brandstoffen. Ronald en Erik gaven aan dat hun organisaties op de goede weg zijn, maar dat er altijd ruimte blijft voor verbetering – een proces waarin de jongere generatie een belangrijke rol kan spelen.
Naast vragen over traditionele investeringsstrategieën wilden de studenten weten of de bedrijven al met crypto werken. De CEO’s legden uit dat hoewel ze ontwikkelingen in de gaten houden, crypto momenteel niet past binnen hun risicospreidende, lange-termijnstrategie. Wat betreft kunstmatige intelligentie waren ze optimistisch over de mogelijkheden, maar ze benadrukten ook de risico’s. Voor de nieuwe generatie vermogensbeheerders ligt hier een uitdagende taak om AI op verantwoorde wijze te benutten.
Doordat de locatie centraal in de faculteit lag, trokken ook toevallige voorbijgangers naar het evenement toe. Samen met de 60 zitplaatsen stonden op het hoogtepunt zo’n 85 studenten geboeid te luisteren. De vragen vanuit de studenten zorgden voor een frisse en energieke sfeer. Volgende week zal Klaas Knot van de Nederlandsche Bank worden geïnterviewd op hetzelfde podium, waardoor de CEO’s alvast wat scherpe vragen konden meegeven aan de studenten.
Na afloop werd in Café de Krater nagepraat, waar Ronald en Erik nog veel vragen beantwoordden. Zowel studenten als de CEO’s vonden het een middag vol inspirerende inzichten. Met deze geslaagde aftrap belooft de College Tour een boeiende reeks te worden, waarin studenten diep in de wereld van assetmanagement kunnen duiken.
Wil je de sfeer (nog een keer) proeven? Gelukkig hebben we de foto's nog! Wil je dat een foto van de website verwijderd wordt? Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar Marlon Jansen, manager public affairs & communications bij DUFAS.
Zowel voor DUFAS als de Universiteit en de studenten was het een geslaagd event en we kijken uit naar de volgende edities. Meer informatie over de College Tour of benieuwd naar de carrièremogelijkheden binnen de assetmanagementsector? Kijk vooral even rond op deze website.